woensdag 5 maart 2014

DIY: Wedding budget tips


Speciaal voor alle dutch-soon-to-be-brides een gehele post, niet over een outfit of mode, nee dit keer over de leukste DIY en Budget tips voor de bruiloft van je dromen! Omdat trouwen helemaal niet duur hoeft te zijn!



 #1 This way to the I do's and the kiss
Met leuke krijtbordjes (ik had ze van de Maxx) kun je heel veel leuks doen, van wegwijzers tot aan leuke spreuken. Op een hele simpele en goedkope manier kun je je gasten de goeie kant op wijzen en ziet het er ook nog heel leuk uit als je er een leuke spreuk op zet. Verder kun je uit karton harten snijden, die verven en die ook gebruiken als route-aanwijzer, maar ook als versiering is het heel leuk. Erg simpel, maar geeft net wat meer. 




























#2 Ereboog & tule 
Eigenlijk mag dit toch niet missen op je bruiloft? Zeker niet als je een mooie locatie buiten hebt. Nu zul je misschien denken dat dit vreselijk duur is, maar niets minder is waar. Koop een rozenboog op marktplaats (10-15 euro), koop tule op de markt of bij de ikea (LILL) en wikkel dat om je rozenboog heen. En verder kun je het nog afmaken met wat kanten stroken (action) en leuke neproosjes (ook action). Dan heb je voor ongeveer 20 euro een selfmade rozenboog. Verder kun je de tule (ik had ze van ikea) overal voor gebruiken, zo zie je ook op de eerste foto dat we de tule om de balken hadden gewikkeld, en afgemaakt met wat nepbloemen. 




#3 Taart! 
Meestal is een heuse bruidstaart best wel prijzig. De oplossing hiervoor is het maken van Cupcakes! Zo hadden wij bij de ceremonie mini cupcakes (links) en bij het feest (rechts) gewone cupcakes en een klein bruidstaartje voor onszelf. Hoe we dit gefixt hebben? Uitbesteden! Een paar mensen gevraagd om ieders zoveel cupcakes te maken en te versieren. Maar als je het aandurft kun je ook alles zelf bakken. Via de leukstetaartenshop kun je grote hoeveelheden cake mix, fondant en andere leuke versiersels etc. aanschaffen voor een niet al te grote prijs. 















#4 Het gastenboek
Natuurlijk kun je voor een makkelijk, simpel gastenboek gaat en die kant en klaar kopen in de winkel. Maar hoe leuk is het om daar echt iets speciaals van te maken? Niet alleen leuk voor je gasten, maar ook leuk voor jezelf, dan lees je later ook nog echt iets leuks terug. Zo deed ik dit idee van internet op, schafte ik flink wat gekleurde (stevig!) papier aan en nog wat papier met leuke patronen (allemaal van action). Het boek is een schetsboek die ik bekleed heb met wit papier en behang ;-). Verder was het veel werk om alle envelopjes te vouwen en in te plakken, maar dan heb je ook wat! Verder hadden we er dan nog kaartjes in verschillende printjes bij die mensen ook konden versieren met de bijbehorende spulletjes (zie bovenstaande foto). 




#5 Het ringendoosje
Dit moet natuurlijk wel een beetje speciaal zijn. Ik wou niet het standaardkussentje, maar echt een doosje. Dus kocht ik een houtendoosje bij xenos, geverfd en versiert met roosjes en kant. Heel erg simpel maar wel heel erg leuk. Ook had ik de ringen echt vastgemaakt aan een strikje in het doosje, zoals je dat op de kussentjes ook hebt. Makkelijk, maar o zo leuk! 



#6 ''Down the aisle''
Geen geld voor een heuse (rode) loper? Koop een paar zakjes rozenblaadjes (action/xenos) en strooi die over het pad heen. Vooral als je het buiten houdt, geeft een heel erg leuk effect. 


#7 De Corsages
Echte bloemen zijn best duur, en laat staan als je ook nog voor elke daggast een corsage wilt (zoals ik dat wou). De oplossing: gebruik nepbloemen! Deze soort van foam bloemetjes (action) hadden een ijzerdradensteeltje waardoor je hem makkelijk om het blaadje kon wikkelen. De blaadjes (action) waren eigenlijk voor het versieren van een krans maar o zo perfect voor mijn corsages! Een speldje eraan en voila: roze voor de mannen en wit voor de vrouwen. 


#8 De creatie
Ben je een beetje creatief aangelegd? Koop een schildersdoek, maak 2 gaten in het midden en schilder er een bruidspaar omheen waarin mensen kunnen poseren. Lol gegarandeerd! 


#9 De stoelen
Voor onze eigen stoelen had ik ook weer die krijtbordjes gekocht (Maxx) en daar -na eindeloze pogingen- mooie krulletters op gemaakt met krijt. Het is toch leuk om wel een soort van eigen stoel te hebben met wat stof erbij maakt het helemaal af. Voor de overige stoelen hadden we aan de buitenkant (richting het pad) allemaal hartjes (50 cent p.s. action) vastgemaakt. 






















#10 Het diner & de bedankjes
Omdat wij ons feest & diner hadden in een boerenschuur hadden we niet de beschikking over servies, de goedkoopste en makkelijkste oplossing is dan wegwerpbestek en bordjes. Toevallig trof ik bij de Ikea deze vierkante wegwerpbordjes in het roze, dus perfecter kon niet! Verder heb je chique plastic bestek bij de Xenos wat natuurlijk wel iets chiquer is dan gewoon plastic bestek. Verder had ik als centrepieces takken wit gespoten en daar diezelfde foam bloemetjes om gewikkeld. De vazen waren wijnflessen met een kanten strik (etiket eraf halen en strik omwikkelen)  en verder had ik nog potten met waxinelichtjes, ook met een kanten strik en van die roze steentjes erin (action).
De bedankjes waren pepermuntjes in een zelfgevouwen doosje met een roze strik eromheen.


Pictures by Ingrid van der Weide, Gerwin de Vries & Tirsa van der Velden
Pictures are protected by copyright. Always link back to this website or request permission when using these images. When these pictures are used in incorrect ways, steps will be taken. 





2 opmerkingen: